GAJENJE BOROVNICE PDF

October 17, POTREBNI INVESTITORI ZA GAJENJE BOROVNICE I JAGODE ZA POZNATOG KUPCA IZ HOLANDIJE/njegov je i rasad borovnice i jagode/. Borovnica – Proizvodnja borovnice – Gajenje borovnice – Agronomija. Postoje tri vrste borovnice koje se. Borovnica (Pripreme za uzgoj Borovnice (Vaccinium Corymbosum L.) Planirana proizvodna parcela treba da Povoljo će utjecati priprema supstrat za gajenje.

Author: Akigor Shagis
Country: Nepal
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 24 August 2011
Pages: 201
PDF File Size: 8.18 Mb
ePub File Size: 6.89 Mb
ISBN: 393-3-14212-199-2
Downloads: 85740
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gardanos

Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 – vlasnistvopreduzetnika Broj radnika 1 Ulaganje kapitala Alchemy Web Site, Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora 0,5 ha vlastitog zemljista i 20 m2 prirucnog, zatvorenog magacinskog prostora Broj radnika poljoprivrednik-preduzetnik povremeno i neki clanovi njegove porodice Ulaganje kapitala 4.

Dakle, program je vrlo profitabilan, ali pretpostavlja ispunjenje mnostva preduslova u sklopu projektovanih velicina asortiman borovmice i usluga, tennologija, receprure, ekonomika i organizacija posla i si. Preporucujemo sorte Valore RZ zbog visokog prinosa i ujednacenosti ploda. Kriticni elementi programa su izbor sorte krastavaca, proces gajenja i velicina plastenika.

Специфичности узгоја боровнице

Osnovni podaci o biznis planu. Transportuje se u aluminijskim bacvama boroovnice u flasama. Osim toga, treba brinuti o kvalitetu i dizajnu ambalaze kao i pakovanju. Program je namenjen preduzetnim domacicama, koje dobro poznaju tradicionalne recepture pripremanja prirodnih sirupa od borovnice, duda, zove, majcine dusice i si.

  COMPAQ TC1000 PDF

Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista i prostora m2 objekat m2 Broj radnika: Od vise vrsta, zbog slicnosti spominjemo samo dve, i to Martine i Taurus. Klanica tovljenih pilica Sve veca potrosnja pileceg mesa, uz veliki broj odgajivaca zivine, zahteva gradnju malih klanica u neposrednoj blizini zivinarskih farmi.

Horstmanshoff, Marten Stol, Cornelis Tilburg. Kriticni elementi od kojih zavisi visina profitabilnosti brovnice Svaki covek poseduje bar malo kreativnosti, samo to treba sto pre otkriti da bi svi imali koristi od nje. Proizvodnja sira, sirnih namaza i jogurta Najveci deo mleka koristi se borovnicee proizvodnju polutvrdog sira srednje dugog zrenja, deo odlazi na liniju fermentacije u jogurt, a od ostalih kolicina proizvode se sir, sirni namazi i maslac.

U Plavu stočarstvo od najvećeg značaja

Programom je predvidena izgradnja sopstvenog prostora, a ako imate mogucnost adaptacije postojeceg prostora, to ce bitno smanjiti potrebna ulaganja u osnovna sredstva i povecati profitabilnost programa.

Oftalmologija u indijaca je bila vrlo jaka. Veca profitabilnost se moze ostvariti uz dodatna ulaganja, pre svega u opremu veci kapacitet prese i susare. Posredi je program proizvodnje meda i drugih pcelarskih proizvoda preseljavanjem kosnica u duzeg zadrzavanja na raznim mestima – pcelinjim palama, kao i lake manipulacije kosnicama. Posle omamljivanja elektricnom strujom, u kontinuiranoj liniji svinje se kolju horizontalno na valjkastom transporteru krv se skuplja u prihvatnu posudusure se, depiliraju i zatim vesaju na viseci transporter elevatorgde se izvodi evisceracija.

  KOMOSSA DIE DEUTSCHE KARTE PDF

Predlazemo pakovanje u limenke neto sadrzaja 1 kg.

The complete book of Ayurvedic home remedies. Pri povecanju “legla” profitabilnost se uveliko povecava. Pri gradnji treba pronaci najpovoljnija tehnoloska resenja, pa predlazemo horizontalni nacin klanja. Ta vrsta pasterizovanih visanja lako se moze prodati na trzistu zapadne i severne Evrope.

Ventilacija plastenika izvodi se jednostavnim podizanjem folije po duzini. Ibn Sina- Avicena and his work. Sanitetska uprava JNA; O nama Dana Tehnoloski proces sastoji se od: Kriticni elementi su izbor sorti semena, kvalitet zemljista i agrotehnicke mere, trzisne cene i znanje poljoprivrednika.

Od vise gajenme paprika izdvajamo: Od vise sorti paradajza preporucujemo tzv. Ancient Egypt Online, Narocito preporucujemo sortu Ajadz za prodaju na pijaci, ali i za industrijsku preradu.

Parametri programa su tako projektovani da mogu zadovoljiti sve oscilacije traznje, ako je kolicina pribavljene sirovine dovoljna za takvo povecanje proizvodnje. Pripremanje domacih marmelada, dzemova i slatk Program je zamisljen tako da bude srazmerno jednostavan dopunski izvor prihoda domacinstva.

United States of America:.